אוכל טוב, משקאות מעולים וחברים טובים. יש לנו תחושה שמדובר בתחילתה של מסורת נפלאה.

ברוכים הבאים לקלפטיש מגזין, אתר חדש שכולו עוסק בנושאים יפים, טעימים, מעניינים ושימושיים.
התרגשות גדולה הציפה אותנו לקראת העליה לאוויר של המגזין והדרך האהובה עלינו לחגוג היא באמצעות אוכל טוב, אלכוהול משובח וחברה נעימה. ה- 31.12.14 סימן עבורנו תחילה של שנה אזרחית ותקופה חדשה כך שלא היה לנו ספק שזה יהיה היום המושלם לציין את המאורע.

 

KM firstfeast a

 

הזמנו כמה חברים טובים לחגוג איתנו ובמהלך הערב היה ברור כי מדובר בתחילתה של מסורת עם ציפייה גדולה לחברים רבים וטובים שיצטרפו אלינו בעתיד.

 

KM firstfeast 1

 

KM firstfeast 10


שאול אפרת, שף, אמן, בעל מתחם אירוח בדרום (״הנקודה ה-12״) ניצח על המטבח החלומי בסטודיו בוצ׳רס והכין לנו סעודת הפתעה בה לא היה ידוע לנו ולאורחים מה בדיוק יוגש במהלך הערב. העיקרון הוא פשוט: אנחנו דואגים לחומרי גלם משובחים, השף מחליט מה להכין והאורחים מחבקים בביס גדול כל מנה ומנה.

 

KM firstfeast 5

 

KM firstfeast 7

 

KM firstfeast b

 

KM firstfeast 9

 

תפריט בבקשה:

 
על השולחן הונח טארט טאטן שומר, וריאציה מלוחה וחורפית לטארט התפוחים הידוע: שומר צלוי על מחבת עם בצל, שמנת ושמן כמהין, מונח על בצק פריך. כל הטוב הזה נכנס לתנור כשהבצק מכסה אותו, ומוגש הפוך.
עם הטארט טאטן הוגשו בגט צרפתי קלאסי לצד חמאה צהובה וזיתים שחורים לנשנוש.

 

KM firstfeast 29

 

KM firstfeast 18

 

לאחר מכן הוגשה מנת פילה דניס "און פפיוט" (En Papillote) מונח על דף פסטה מקופל, פטריות וקייל.
פטריות שימג'י ומלך היער קישטו את המנה והכל נאפה ברוטב ציר דגים ופטריות פורצ'יני.
הפירוש של און פפיוט הוא מעטפה: כל המרכיבים נכנסים יחדיו למעטפה אטומה ומאדים אחד את השני, הארומה נושבת אל הסועד שפותח בעצמו את מעטפת הנייר המונחת בצלחת.
על השולחן הערוך שאול הניח שתי קערות של סלטים עונתיים טריים, עשויים ירקות אורגנים שנקטפו עוד באותו יום מהשדה של פארמה קולטורה במושב בני ציון.

 

KM firstfeast 34

 

 

 

לקינוח: כנפה במילוי גבינת זעפרן , קממברט , זרעי אניס , בסירופ מי זהר (מי פריחת הדרים) ופיסטוקים. גבינת הזעפרן הינה גבינה צ'רקסית ששאול הכין במקום, מתובלת בזעפרן וזרעי אניס.

 

KM firstfeast 44

 

הכנפה עשויה בטיגון על מחבת גדולה כאשר יוצרים שכבה של שערות קדאיף וחמאה, מעליה שכבת של גבינות, ועוד שכבה של קדאיף. כאשר השכבה התחתונה מוכנה הופכים את הכנפה ומטגנים את הצד השני.
כאשר שני הצדדים קבלו את הצבע היא הועברה אחר כבוד לצלחת הגשה, שאול יצק עליה מהסירופ המתוק ולמגע הסופי פיזר פיסטוקים מלמעלה.

 

KM firstfeast 40

 

קונספט ארוחת ההפתעה היה עבורנו חוויה של ממש. ללא תפריט, ללא אפשרות בחירה - לא נותר לנו אלא להתרכז בכל מנה ומנה, להתמסר לטעמים ולהנות מכל ביס.

בקבוקי השמפניה והוודקה נפתחו, הכוסות הושקו ומאותו הרגע 2015 נראתה לנו שנה נפלאה ומבטיחה. בתיאבון!

 

KM firstfeast 23

 

KM firstfeast 25

 

KM firstfeast 31

 

KM firstfeast 33

 

KM firstfeast 36

 

KM firstfeast 35

 

 KM firstfeast 41

 

KM firstfeast 39

 

KM firstfeast 43

 

KM firstfeast 45

 

 

KM firstfeast 46

 

KM firstfeast 48

 

KM firstfeast 49

 

 

 

קרדיטים:

 

הפקה וקונספט: KLAPTISH MAGAZINE
לוקיישן ואירוח: The Butcher's Furniture
שף: שאול אפרת
עיצוב: דרור גולן. שומע [חושב] עושה
צילום סטילס: טלי דברת
צילום וידאו ועריכה: אסף רביבו SOLANCE Creative Minds
איפור ועיצוב שיער: מיכל לסמן

 

תודה מיוחדת:
פארמה קולטורה על הסל האורגני המפנק
יערה ניר כחלון, קרמיקאית

Moet & Chandon

Belvedere Vodka

 HotCrown Jewelry

 Roomeur

e-max.it: your social media marketing partner

כתבות נוספות שתאהבו לקרוא: